Διαφήμιση

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Σύνδεση ΧρήστηFreeCurrencyRates.com

Πρωτοσέλιδα

Ειδήσεις
«Κοινωνικό μέρισμα»: 1.222.657 οι εγκεκριμένες αιτήσεις έως το μεσημέρι PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 10:28

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει

“Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ

ΕΠΕΝΔΥΣΗ”

«Κοινωνικό μέρισμα»: 1.222.657 οι εγκεκριμένες αιτήσεις έως το μεσημέρι

Σε 1.222.657 ανέρχονται οι εγκεκριμένες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ποσοστό 49,87%, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (12/12/2017, 15:30) που έδωσε στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, οι ακυρωμένες αιτήσεις διακριτών νοικοκυριών ανέρχονται σε 293.442, οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις διακριτών νοικοκυριών αριθμούν 555.051, οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) ανέρχονται σε 599.475 και οι μη ολοκληρωμένες με πιθανότητα έγκρισης είναι 53.716.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΗΔΙΚΑ ανάμεσα στα ευρήματα των ελέγχων προ πληρωμής μερίσματος, είναι:

- Ίδια IBAN που εμφανίζονται σε τουλάχιστον 2 αιτήσεις: >5.400.

- Αιτήσεις με το ίδιο IBAN: 107.

- Αιτήσεις με ίδιο ΑΦΜ και διαφορετικό ΑΜΚΑ: 9.

Υπενθυμίζεται ότι στα ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ μπορεί να διορθωθούν προβλήματα με το ΑΜΚΑ, όπως:

- Αφαίρεση του ΑΦΜ από διπλοεγγραφές ΑΜΚΑ ή άλλα άτομα που τυχόν είχαν στο ΑΜΚΑ τους το ΑΦΜ του ενδιαφερομένου (συνήθως σε ζευγάρια όπου και στα δύο ΑΜΚΑ έχει δηλωθεί το ίδιο ΑΦΜ).

- Ενημέρωση ΑΜΚΑ θανόντος με το ΑΦΜ του.

Αυτές οι ενέργειες γίνονται μόνο σε ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ. Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης στην ΗΔΙΚΑ και δεν πρέπει ο κόσμος να προσέρχεται στην ΗΔΙΚΑ.

Πηγή: Κέρδος online

 
Μόνο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σήμερα Τετάρτη PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 10:24

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει

“Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ

ΕΠΕΝΔΥΣΗ”

Μόνο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σήμερα Τετάρτη

Μόνο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Τετάρτη, μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου να απέχουν.

Στο «ηλεκτρονικό σφυρί», όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα www.eauction.gr βγαίνουν 10 ακίνητα από τα 12 που έχουν αναρτηθεί στην ειδική πλατφόρμα, καθώς οι δύο πλειστηριασμοί βρίσκονται σε αναστολή. Επισπεύδουσες τράπεζες είναι η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank.

Τα ακίνητα που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αφορούν κυρίως καταστήματα, επιχειρηματικές απαιτήσεις, περιπτώσεις ψιλής κυριότητας επί κατοικιών στην Αθήνα, καθώς και έναν αγρό με κατοικία στο Καπανδρίτι και ένα διαμέρισμα στην Αργυρούπολη.

Στόχος είναι όλοι οι πλειστηριασμοί σύντομα - και εφόσον ξεπεραστούν τελείως οι τεχνικές δυσκολίες - να γίνονται αποκλειστικά από την ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία ήδη δοκιμάστηκε και είχε επιτυχία.

Το νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και θα ισοδυναμεί ουσιαστικά το τέλος των φυσικών πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία, κάτι που άλλωστε επιθυμούν και οι συμβολαιογράφοι.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μπούμε στην τροχιά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, εκ των πραγμάτων θα υπάρξει μεσοδιάστημα προσαρμογής όπου οι πλειστηριασμοί θα γίνονται τόσο ηλεκτρονικά όσο και στα ειρηνοδικεία.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα υποκαταστήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα το μεγαλύτερο μέρος των πλειστηριασμών που διενεργούνται σε φυσική μορφή, ενώ θα επεκταθούν και στα χρέη προς το Δημόσιο, μετά την απαίτηση των δανειστών στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης. Προαπαιτούμενο, που παραμένει σε εκκρεμότητα, είναι επίσης η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει Αυτόφωρο σε όσους παρεμποδίζουν τις διαδικασίες.

Άλλωστε χθες οι συμβολαιογράφοι ανακοίνωσαν αναβολή των πλειστηριασμών. Στην ανακοίνωση καθίσταται σαφές ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί καθώς και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά.

Οι συμβολαιογράφοι διευκρινίζουν ότι με την απόφαση αυτή υλοποιούνται οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις ενώ υπογραμμίζουν την ανάγκη προσεκτικών χειρισμών από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

«Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωση τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την Ελληνική κοινωνία και αγορά», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Πηγή: Κέρδος online 

 
Αργά αργά οι υποθέσεις στον εξωδικαστικό - Μόλις τρεις ολοκληρώθηκαν PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 10:21

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει

“Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ

ΕΠΕΝΔΥΣΗ”

Αργά αργά οι υποθέσεις στον εξωδικαστικό - Μόλις τρεις ολοκληρώθηκαν

Με πολύ αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η διαδικασία ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό αφού μόλις τρεις είναι οι περιπτώσεις επιχειρήσεων που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την διαδικασία ενώ βεβαίωση πληρότητας έχουν λάβει μόλις 112 αιτήσεις

Σε 13.835 ανέρχονται οι αιτήσεις που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο του εξωδικαστικού μηχανισμού, ενώ 2.202 αιτήσεις, ήδη έχουν περάσει την επιλεξιμότητα, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, που παρουσίασε ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ), κατά την διάρκεια συνάντησης εργασίας που διοργάνωσε στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ)

Κατά τις εργασίες της συνάντησης, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Νικόλας Κανελλόπουλος, αναφέρθηκε στη σημασία του ρόλου των συντονιστών καθ΄ όλη την διάρκεια της διαδικασίας της εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών και επισήμανε τις καθοριστικές παρεμβάσεις του ΟΠΕΜΕΔ.

Παράλληλα, ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους (ΕΓΔΙΧ), Φώτης Κουρμούσης, παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορεία του εξωδικαστικού μηχανισμού στην πράξη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρμούσης ανέφερε ότι:

1) 13.835 αιτήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο,

2) 2.202 αιτήσεις ήδη έχουν περάσει την επιλεξιμότητα,

3) από τις 339 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, οι 116 βρίσκονται σε διμερή διαπραγμάτευση και 223 σε διαπραγμάτευση με πολλαπλούς πιστωτές,

4) βεβαίωση πληρότητας έχουν λάβει 112 αιτήσεις και 36 αιτήσεις είναι στο στάδιο της έναρξης διαπραγμάτευσης με πολλαπλούς πιστωτές και

5) έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς 3 περιπτώσεις.

Ακόμη, αναλυτική παρουσίαση της πλατφόρμας πραγματοποίησαν η Νίκη Μαργιολάκη και ο Νίκος Αμπατζόγλου από την ΕΓΔΙΧ, ενώ η προϊσταμένη του τμήματος νομικής υποστήριξης της ΕΓΔΙΧ, Θεώνη Αλαμπάση, απάντησε σε απορίες νομικής φύσεως σχετικά με το νόμο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Ο κύκλος της συνάντησης έκλεισε με ευρεία συζήτηση για τα πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι συντονιστές.

Όπως είναι γνωστό, ο ΟΠΕΜΕΔ δημιουργήθηκε από τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και από πολύ σημαντικούς φορείς της οικονομικής ζωής και της επιστημονικής κοινότητας, με κύριο στόχο τη διάδοση της διαμεσολάβησης και των λοιπών εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών στη χώρα μας.

Πηγή: Κέρδος online 

 
Διευκρινίσεις περί καταβολής δώρου Χριστουγέννων PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 10:17

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει

“Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ

ΕΠΕΝΔΥΣΗ”

Διευκρινίσεις περί καταβολής δώρου Χριστουγέννων

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, το δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μέχρι την 21η Δεκεμβρίου 2017. Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Διευκρινίζεται ότι προϋπόθεση καταβολής στο ακέραιο του δώρου Χριστουγέννων 2017 είναι η ύπαρξη εργασιακής σχέσης του μισθωτού στο χρονικό διάστημα από 01-05-2017 μέχρι 31-12-2017. Αν η σχέση εργασίας διήρκησε μικρότερο χρονικό διάστημα, τότε ο μισθωτός δικαιούται ποσό ίσο με 2/25 του μηνιαίου μισθού ή δύο ημερομίσθια, για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες εργασιακής σχέσης.

Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές μισθού ή ημερομισθίου της 10ης ημέρας Δεκεμβρίου. Για τους μισθωτούς των οποίων η σχέση εργασίας λύθηκε προ της 10ης ημέρας μηνός Δεκεμβρίου, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της ημέρας λύσης της σχέσης.

Το δώρο Χριστουγέννων δικαιούνται, από τις κείμενες διατάξεις, όλοι όσοι παρέχουν εξαρτημένη εργασία, ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή του κύρους σύμβασης εργασίας.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του δώρου Χριστουγέννων, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, ώστε να υποβληθεί μήνυση και να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία. Επίσης μπορούν να κάνουν ανώνυμα τις καταγγελίες τους στον τηλεφωνικό αριθμό 15512.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) θα είναι στη διάθεση των εργαζομένων όλη την επόμενη περίοδο προκειμένου να εξασφαλιστεί το δικαίωμα τους και να λάβουν το δώρο Χριστουγέννων.

Πηγή: Ε-Φορολογία

 
Προς παράταση η προθεσμία των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα - Για ειδικές περιπτώσεις PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 13:27

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει

“Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ

ΕΠΕΝΔΥΣΗ”

Προς παράταση η προθεσμία των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα - Για ειδικές περιπτώσεις

Εκπνέει σήμερα το βράδυ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τα κοινωνικό μέρισμα. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ολιγοήμερη παράταση για ειδικές περιπτώσεις. 

Στην πλατφόρμα ήδη έχουν διορθωθεί κάποιες αδικίες και έχει προστεθεί και η δυνατότητα προσθήκης παιδιού το οποίο γεννήθηκε εντός του 2017 ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί. Αυτή η δυνατότητα έρχεται να δώσει λύση σε προβλήματα που έχουν εμφανιστεί λόγω λάθους δήλωσης ΑΜΚΑ στο Ε1. Από την αρχή του προγράμματος έχουν προστεθεί 32.644 παιδιά ενώ έχουν εντοπιστεί 49 περιπτώσεις που προσπάθησαν να προσθέσουν δεύτερη φορά πρόσωπο που υπάρχει ήδη στην αίτηση απ' όταν δόθηκε η δυνατότητα προσθήκης παιδιού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (11/12/2017, στις 17:10) που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) συνολικά έχουν εγκριθεί 1.195.286 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Στην πλατφόρμα έχουν υποβληθεί και άλλες 591.243 αιτήσεις οι οποίες παραμένουν μη ολοκληρωμένες. Από αυτές πιθανότητα έγκρισης έχουν μόνο οι 55.349 αιτήσεις. ανάμεσα στις υποβληθείσες αιτήσεις βρίσκονται 281.942 ακυρωμένες και 532.084 μη εγκεκριμένες. 

Όπως επισημαίνεται σε ενημερωτικό σημείωμα της ΗΔΙΚΑ, στα ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ μπορεί να διορθωθούν προβλήματα με το ΑΜΚΑ, όπως:

- Αφαίρεση του ΑΦΜ από διπλοεγγραφές ΑΜΚΑ ή «άσχετα» άτομα που τυχόν είχαν στο ΑΜΚΑ τους το ΑΦΜ του ενδιαφερομένου (συνήθως σε ζευγάρια όπου και στα δύο ΑΜΚΑ έχει δηλωθεί το ίδιο ΑΦΜ).

- Ενημέρωση ΑΜΚΑ θανόντος με το ΑΦΜ του.

Αυτές οι ενέργειες γίνονται μόνο σε ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ. Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης στην ΗΔΙΚΑ και δεν πρέπει ο κόσμος να προσέρχεται στην ΗΔΙΚΑ.

Νέα παράταση για τις αιτήσεις

Όσοι έχουν υποβάλει αίτηση και αυτή έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί μέχρι το βράδυ της Τρίτης θα δουν στους λογαριασμούς τους το μέρισμα την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου. 

Η πλατφόρμα ωστόσο θα είναι εκ νέου διαθέσιμη - με ολιγοήμερα παράταση - για αιτήσεις ώστε να μην αποκλειστούν πολίτες οι οποίοι δεν έχουν προλάβει να διευθετήσουν προβλήματα όπως με τον ΑΜΚΑ τους , δεν έχουν εξασφαλίσει τη συναίνεση από φιλοξενουμένους, έχουν προβλήματα με τον απαιτούμενο έναν μήνα ασφάλισης στον ΕΦΚΑ

Πηγή: Κέρδος online

 
Περισσότερα Άρθρα...
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 3 4 5 6 7 8 9 10 > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 1930